• La reducere!
Jelna Navicella Roșu 0.75L 13.5%
147,40 lei Salveaza 10%
163,78 lei
In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Crama Jelna Navicella Roșu| Vin cu denumire de origine controlată | DOC Lechința-Jelna, România

Producție: 2948 sticle (ediție limitată) 

Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a 3-a decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi in depozite frigorifice cu scopul de a fii aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C. 

Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdorbinţi fiind usor, aceștia și-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lăsaţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 12 zile la temperatura de 24 grade celsius. Concomitent cu sfârșitul fermentaţiei alcoolice și malolactice, s-a efectuat o post termo-maceraţie la 28 grade Celsius timp de 3 zile.

Maturare: Vinul a fost maturat timp de 14 luni în barrique-uri de stejar transilvănean cu cel mai înalt indice de fineţe, barrique la prima utilizare 60% respectiv 40% la a 2-a trecere.

Maturare secundară: Navicella s-a restructurat în sticlă timp de 10 luni, înainte de lansarea pe piaţă. Are un potențial mare de păstrare, de până la 10 ani. 

Note de degustare: Cupaj realizat din 85% Pinot Noir, 9% Cabernet Sauvignon, 6% Merlot. Culoare rubinie cu tente vișinii, corp mediu spre puternic, aciditate vibrantă și taninuri moi și catifelate. Post-gust fructat și moale, proaspăt și persistent. 

Nas: Vinul își etalează eleganța cu o deosebită rigoare, straturile aromatice: fructate, condimentate și animalice dezvăluindu-se treptat, alcătuind o trilogie senzorială ludică. 

Gust: Fructuozitatea și catifelarea definesc cel mai bine atacul, acestea continuându-și parcursul și pe durata gustului, fiind foarte bine întărite în această etapă de o aciditate vivace. Post-gustul captează prin taninurile viguroase, coapte și expresive, surprinzând fiecare mugur de pe palatin. 

Asociere culinară: Carne de vită, porc, miel, vânat, rață, iepure, platou de brânzeturi și carne de pasăre. 

Temperatură de servire: 14-16 grade Celsius

2000000014852

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Pinot Noir
Crama
Jelna
Regiune
Transilvania Podgoria Lechinta
Alcool
13.5%
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Jelna Navicella Roșu 0.75L 13.5%

Adauga un comentariu