Santalba Nabot Single Vineyard 0.75L 14.5%
249,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Santalba Nabot Single Vineyard 2015 | Vin cu denumire de origine calificată | D.O.Ca Rioja | Spania 

SANTALBA, numele acestei crame, provine din unirea numelui și prenumelui proprietarului și fondatorului ei: Santiago Ijalba.

Cu experiența acumulată din 1964 în producția și învechirea unor vinuri mari din Rioja, Santiago Ijalba a decis să-și lanseze propriul proiect personal, Bodegas SANTALBA. De atunci crama și-a menținut un caracter absolut familial și are sprijinul copiilor săi, Roberto și Laura Ijalba Pérez, care îmbină tradiția vinificatoare a familiei de care aparțin, cu pregătirea oenologică internațională. 

Podgoria din care provin strugurii are o vechime de peste 100 de ani, eventual prefiloxeră. Tehnicile de viticultură pe tot parcursul anului sunt specifice, ecologice, durabile și extrem de controlate. Este o ediție produsă în cantitate mică, de o eleganță aparte și cu un potențial de învechire în condiții optime de păstrare de până la 20 de ani posibil și mai mult. 

Ediție limitată: 2990 sticle 

Note de degustare:  La prima vedere este de un roșu intens, precum culoarea cireșelor supra-coapte, aproape negru și este un vin foarte elegant, cu o corpolență crescută, dar cu cremositate și note moi de fructe negre în postgust. 

Nas: Fructe coapte intense, violete, coacăze negre, note de tutun, cacao, caramel, lemn dulce și minerale.

Gust: Un vin cremos, complex, cu o paletă gustativă ce conturează aromele fructelor negre supra-coapte și a condimentelor precum vanilia și lemnul dulce. Îți oferă un post-gust vibrant și persistent. 

Asociere culinară: Se recomandă pairing-ul cu o friptură, tocane tradiționale, șuncă iberică, brânzeturi maturate cel puțin 12 luni și mezeluri fine. 

Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius. 

8430961101249

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Cupaj
Soi Strugure
+ 20% alte soiuri locale
Tempranillo
Crama
Bodegas Santalba
Regiune
Rioja
Alcool
14.5%
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Carne rosie

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Santalba Nabot Single Vineyard 0.75L 14.5%

Adauga un comentariu