Rasova Feteasca Neagra by Macici 0.75L 14.5%
259,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Rasova Feteasca Neagra by Macici | Vin cu denumire de origine controlata, cules la maturitate deplina | DOC-CMD Dealu Mare, Romania  

"Acest vin este facut din struguri nascuti dintr-un sol care creste viata. Langa care au venit un pic de soare, un pic de ploaie, un pic de vant, de ceata, de caldura si de nori. Si multa munca din mainile oamenilor care se intalnesc cu via in fiecare zi.

Iar alaturi de ele, am imbuteliat in aceasta sticla timp, atentie si pasiune. Pasiune pe care am cultivat-o si crescut-o atat in Romania, cat si in Africa de Sud, prin cele peste 40 de campanii de vinificatie pe care le-am avut de-a lungul timpului.Si pe care vreau sa o dau mai departe in fiecare pahar gustat."   Razvan Macici

Acest vin este vinificat de Razvan Macici, produs la Crama Mierla Alba si imbuteliat la Crama Rasova.

Note de degustare: O Feteasca Neagra tipic romaneasca vinificata cu maiestrie din struguri autohtoni, culesi manual in zona Dealu Mare, sortati si desciorchinati fara zdrobire si macerati printr-un sistem dublu de "pigeage" manual. Fermentatia malolactica are loc in butoaie de 300 litri, iar maturarea are loc in cinci butoaie noi din lemn romanesc timp de 2 ani si 6 luni. Vinul este imbuteliat fara filtrare si a fost pastrat inca 4 luni in sticla inainte de a iesi pe piata. Are potential mare de invechire, de 10-15 ani.

Nas:  Buchet elegant si intens in arome fructate puternice si robuste, note de vilete, senzatii elegante de trufe si condimente uscate.

Gust: Gustul este fin si matasos, cu structura atletica datorita taninurilor energice si foarte bine slefuite, ce reusesc sa transmita in acelasi timp suculenta, forta si finete. Prezinta note de prune afumate si senzatii de ciocolata, culminand cu un postgust lung si amplu,in care se resimt tente de ciocolata amara si cirese negre, pe un fundal de cuisoare si scortisoara.

Asociere culinară: Este ideal alaturi de carne de vita, miel, vanat si mancaruri traditionale.

Temperatură de servire: 12-15 grade Celsius

5941984000462

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Feteasca Neagra
Crama
Crama Mierla Alba
Regiune
Muntenia Podgoria Dealu Mare
Alcool
14.5 %
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Rasova Feteasca Neagra by Macici 0.75L 14.5%

Adauga un comentariu