Aurelia Vișinescu Signature Fetească Neagră 0.75L 14.5%
344,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate
Aurelia Vișinescu Signature Feteasca Neagra | Vin cu denumire de origine controlată, cules târziu | DOC-CT Dealu Mare (Satele Fințești și Năeni, Buzău) 

"In viață, în vie și în Univers există un timp perfect pentru fiecare acțiune. Un timp pentru sădit, un timp pentru rodit și altul pentru cules roadele. La Săhăteni, am învățat ce înseamnă răbdarea și chiar bucuria de a da timpului voie să curgă cu rost. Prima recoltă de Fetească Neagră am avut-o în 2006. Acest vin, născut la 10 ani distanță, vine ca o încununare a tuturor lecțiilor pe care le-am învățat, bob cu bob și ceas cu ceas. Este un vin născut la ceas de sărbătoare și reprezintă o măsură a angajamentului pe care ni-l luăm în fiecare an să dăm naturii voie să ne surprindă, iar noi să ne dăm silința să ne autodepășim."

Editie limitata: 4003 sticle

Fermentare: În tancuri din inox verticale, fermentată în tancuri cu scufundarea căciulii, având contact cu pielița timp de 14 zile la temperatura controlată de 22-27 grade Celsius.

Maturare: Maturat timp de 19 luni in baricuri, dupa care s-a facut selectia vinului din butoaiele care au evoluat cel mai bine si a fost invechit in sticla timp de inca 3 ani si jumatate.

Note de degustare:Strugurii de Feteasca Neagra din care a fost produs acest vin fac parte dintr-o parcela de vita de vie care apartine satului Fintesti, la o altitudine de 180m, cu o expozitie sudica si sud-estica, unde solurile sunt mai sarace in nutrienti, calcaroase, cu depozite de nisipuri fine si pietris. A fost produsa o productie mica de doar 5.2tone/ha, ceea ce a dus la obtinerea unui vin de inalta calitate, extractiv, cu taninuri ferme si potential mare de invechire.

Nas: Buchet elegant, somptuos si bogat cu arome amestecate de prune uscate, visine supracoapte, mirodenii si note ciocolata si fum.

Gust: Gustul luxuriant si catifelat este dominat de arome intense de marmelada, fructe uscate si cicolata amara.Prezinta taninuri ferme si catifelate care ii ofera putere si lungime. In postgustul lung si intens se simt tuse usoare de vanilie si tabac.

Asociere culinară: Servit alături de preparate cu carne de vită, miel și vânat, mancaruri traditional romanesti dar și alături de brânzeturi si paste.

Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius

5941974802472

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Feteasca Neagra
Crama
Aurelia Visinescu
Regiune
Muntenia Podgoria Dealu Mare
Alcool
14.5%
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Aurelia Vișinescu Signature Fetească Neagră 0.75L 14.5%

Adauga un comentariu