• Nou
Risveglio GIO Primitivo 0.75L 14,5%
83,11 lei
In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Cantine Risveglio GIO Primitivo | Vin cu indicație geografică tipică | IGT Salento, Italia (Puglia)

Cantina Risveglio a fost fondata in anul 1958 si in instoria sa de mai bine de sase decenii a supravetuit unor perioade dificile, devenind in prezent crama etalon a viticulturii din inprejurimile orasului Brindis. Se bazeaza pe un atuu important, calitatea, astfel si-au concentrat eforturile in a face vinuri gastronomice pentru bucataria din sudul Italiei. Datorita nivelului scazut de precipitatii , concentratia alcoolului este destul de evidenta in aceste vinuri, fiind totodata una dintre tipicitatile zonei Puglia, unde sunt cultivate soiuri precum: Primitivo, Negroamaro, Uva Troia, Susmaniello si altele.

Note de degustare: Vinul GIO15 este o senzatie inedita care confirma aptitudinile minunate si extraordinare ale soiului Primitivo dar totodata si a solului si caracteristicile climatice din regiunea Puglia, abordand un caracter rafinat, intens si persistent. Dupa o selectei manual si atenta a strugurilor de pe vechile vite de vie, urmeaza o fermentare controlata timp de 15-20 de zile in rezervoare de otel si o imbatranire timp de 12 luni in butoaie de stejar francez.

Nas: Note fine de fructe rosi coapte, cirese negre, violete, condimente aromate (lemn dulce, scortisoara si vanilie) si frunze de tutun uscat.

Gust: Gustul complex este savuros si expresiv, foarte fructat cu note de dulceata de cirese si accente de scortisoara, urmat de un postgust prelung care exprima un echilibru elegant si o intensitate puternica, persistenta si fina, acompaniat de notele de lemn dulce si tutun.

Asociere culinară: Însoțitor perfect pentru miel, vanat, carne de vita, fripura de porc. 

Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius

8016126000444

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Primitivo
Crama
Risveglio
Regiune
Puglia
Alcool
14.5 %
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Risveglio GIO Primitivo 0.75L 14,5%

Adauga un comentariu