- Nou

Cantina Risveglio a fost fondata in anul 1958 si in instoria sa de mai bine de sase decenii a supravetuit unor perioade dificile, devenind in prezent crama etalon a viticulturii din inprejurimile orasului Brindis. Se bazeaza pe un atuu important, calitatea, astfel si-au concentrat eforturile in a face vinuri gastronomice pentru bucataria din sudul Italiei. Datorita nivelului scazut de precipitatii , concentratia alcoolului este destul de evidenta in aceste vinuri, fiind totodata una dintre tipicitatile zonei Puglia, unde sunt cultivate soiuri precum: Primitivo, Negroamaro, Uva Troia, Susmaniello si altele.
Note de degustare: Vinul GIO15 este o senzatie inedita care confirma aptitudinile minunate si extraordinare ale soiului Primitivo dar totodata si a solului si caracteristicile climatice din regiunea Puglia, abordand un caracter rafinat, intens si persistent. Dupa o selectei manual si atenta a strugurilor de pe vechile vite de vie, urmeaza o fermentare controlata timp de 15-20 de zile in rezervoare de otel si o imbatranire timp de 12 luni in butoaie de stejar francez.
Nas: Note fine de fructe rosi coapte, cirese negre, violete, condimente aromate (lemn dulce, scortisoara si vanilie) si frunze de tutun uscat.
Gust: Gustul complex este savuros si expresiv, foarte fructat cu note de dulceata de cirese si accente de scortisoara, urmat de un postgust prelung care exprima un echilibru elegant si o intensitate puternica, persistenta si fina, acompaniat de notele de lemn dulce si tutun.
Asociere culinară: Însoțitor perfect pentru miel, vanat, carne de vita, fripura de porc.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Nici un comentariu pentru moment