Villa Da Vinci S.to Ippolito Rosso 0.75L 13.5%
154,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate
Leonardo Da Vinci S.to Ippolito Rosso | Vin cu indicație geografică tipică | IGT Toscana, Italia

Vinurile din colectia Villa Da Vinci provin din struguri crescuti in podgoriile care inconjoara Vila Da Vinci, in peisajul verde in care Leonardo a crescut si a inceput sa cultive o pasiune pentru viticultura. Fiecare eticheta prezinta Buna Vestire, o pictura care este inspirata din peisajele deluroase ale lui Vinci. Numele vinurilor aminteste numele istoric, original si vechi al terenurilor detinute de familia lui Leonardo, cu adaugarea de Vin Santo, tipic traditiei toscane. Prezinta o aventura extraordinara si infinita intre cultura, stiinta si natura.

Note de degustare: Vin obtinut din cei mai buni struguri rosii, direct de pe dealurile toscane care inconjoara satul Vinci. O uniune perfecta intre Sangiovese, Merlot si Syrah care imbina consistenta, echilibrul  si armonia fiecaruia dintre soiuri intr-un vin armonios. Vinul este fermentat in rezervoare mici de otel inoxidabil timp de aproximativ 20 de zile la o temperatura controlata iar imbatranirea are loc in butoaie timp de 12 luni si apoi maturat in sticla inca 6 luni pentru a ajunge la perfectiune.

Nas: Miros bogat de fructe, alaturi de arome intense de dulceata de mure, cirese si condimente aromate.

Gust:  Are un gust la fel de iconic ca opera pe care o poarta pe eticheta, o capodopera tinereasca a geniului care prezinta arome delicoase de gem de mure si prune, condimentate fin cu piper negru si o nota de eucalipt. Incredibil de moale si suplu la prima inghititura si apoi corpolent , cu taninuri foarte fine, aproape sub limita perceptiei. Echilibrul vinului este perfect iar gustul tinde sa fie infinit. 

Asociere culinară: Culinar, vinul se pretează excelent la carnea de vită gătită sub orice formă, carnea de porc slabă în grăsimi, cea de pasăre, de asemenea vânatul este o alegere foarte bună. Merge servit și cu un platou de mezeluri și brânzeturi fine și cu paste cu sos roșu, ușor picant. 

Temperatură de servire: 16 grade Celsius

8007116994676

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Cupaj
Soi Strugure
Merlot
Sangiovese
Syrah/Shiraz
Crama
Leonardo Da Vinci
Regiune
Toscana
Alcool
13.5%
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Villa Da Vinci S.to Ippolito Rosso 0.75L 13.5%

Adauga un comentariu