Recas Selene Syrah DOC-CMD 0.75 14%
89,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Crama Recaș -Selene Syrah | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Recaș, România (Timiș) 

Din struguri de pe cele mai bune parcele de vie de pe dealurile din Recaș, culeși noaptea, pentru a-i ocroti de căldură și pentru a le proteja aroma intensă, a apărut gama SELENE [selen], denumită după întruchiparea Lunii în mitologia greacă. Selene, în completare cu Sole, celebrează acest savoire vivre al serilor târzii. Selene înseamnă să învingem toridul, să ne bucurăm de răcoarea plăcută și de lumina Lunii, înseamnă pasiune și intensitate.Aceste vinuri sunt produse numai din anii buni, atunci când natura se combină cu viticultura optimă pentru a permite obținerea celor mai bune vinuri.

Maturare: Recoltarea strugurilor se face din cele mai bune puncte ale viei, care inregistraza cele mai bune rezultate in fiecare an. Timpul controlat în vasele de fermentare permite păstrarea structurii catifelate naturale a vinului, permițând aspectul fructat pronunțat. Strugurii plini de culoare și aromă au fost culeși manual pe timp de noapte, apoi vinificați cu atenție de către Nora Iriarte pentru păstrarea purității fructului. Micro-oxigenarea este, de asemenea, foarte importantă pentru a controla gustul plin și textura vinului. Este maturat timp de 6 luni in butoaie de stejar francez, este un vin neflitrat.

Note de degustare: Un Syrah care prezinta o culoare rosu purpuriu cu intense reflexii violacee si limpiditate bună. Aciditate foarte bună si un corp mediu care se deschide frumos după decantarea de minim 30 minute. Are tanini copți, ce susțin întreaga structură și anunță o evoluție bună în următorii doi ani. Final lung și aromat cu note de visine si condimente.

Nas: Note intense de fructe negre de padure, accente de fum si piele.

Gust: Gust catifelat si intens cu un echilibru bun intre arome, acool si tanini. Se indetifica pe palat arome de afine si cirese negre suculente urmate de nuante de piper negru. 

Asociere culinară: Platouri tradiționale românești, pastramă de oaie, preparate pe bază de rață, brânzeturi cu mucegai nobil.

Temperatură de servire: 14-16 grade Celsius

5942084505949

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Syrah/Shiraz
Crama
Recas
Regiune
Banat Podgoria Banatului
Alcool
14%
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Recas Selene Syrah DOC-CMD 0.75 14%

Adauga un comentariu