Risveglio Susumaniello 0.75L 13.5%
71,34 lei
In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Cantine Risveglio Susumaniello | Vin cu indicație geografică tipică | IGT Salento, Italia (Puglia)

Cantina Risveglio a fost fondata in anul 1958 si in instoria sa de mai bine de sase decenii a supravetuit unor perioade dificile, devenind in prezent crama etalon a viticulturii din inprejurimile orasului Brindis. Se bazeaza pe un atuu important, calitatea, astfel si-au concentrat eforturile in a face vinuri gastronomice pentru bucataria din sudul Italiei. Datorita nivelului scazut de precipitatii , concentratia alcoolului este destul de evidenta in aceste vinuri, fiind totodata una dintre tipicitatile zonei Puglia, unde sunt cultivate soiuri precum: Primitivo, Negroamaro, Uva Troia, Susmaniello si altele.

Maturare: După o selecție manuala si atentă a strugurilor din vite de vie vechi de peste 40 ani și fermentarea timp de aproximativ 15-20 de zile la temperatură controlată în rezervoare de oțel conic trunchiate, urmează o perioada de odihnă  si apoi maturare timp de 4 luni in cuve conice de stejar francez de 50hl.

Note de degustare : Un Susumaniello rosu rubiniu cu reflexii violacee, complex și fin, avand o prospetime buna care se remarca prin tipicitatea soiului si a terroiru-lui din Salento. 

Nas: Note intense si complexe cu note marcante de fructe rosii de padure si accente picante.

Gust: Arome catifelate si savuroase care se evidentiaza printr-o multitudine de note de fructe negre de padure supracoapte si mirodenii dulci, usor picante. Postgustul este persistent, fin si usor proaspat.

Asociere culinară: Însoțitor perfect pentru mâncărurile tradiționale, rustice, pe bază de carne roșie, dar și pentru un platou cu brânzeturi sau mezeluri fine. 

Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius

2000000014487

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Susumaniello
Crama
Risveglio
Regiune
Puglia
Alcool
13.5%
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Risveglio Susumaniello 0.75L 13.5%

Adauga un comentariu