

Cantina Risveglio a fost fondata in anul 1958 si in instoria sa de mai bine de sase decenii a supravetuit unor perioade dificile, devenind in prezent crama etalon a viticulturii din inprejurimile orasului Brindis. Se bazeaza pe un atuu important, calitatea, astfel si-au concentrat eforturile in a face vinuri gastronomice pentru bucataria din sudul Italiei. Datorita nivelului scazut de precipitatii , concentratia alcoolului este destul de evidenta in aceste vinuri, fiind totodata una dintre tipicitatile zonei Puglia, unde sunt cultivate soiuri precum: Primitivo, Negroamaro, Uva Troia, Susmaniello si altele.
Maturare: După o selecție manuala si atentă a strugurilor din vite de vie vechi de peste 40 ani și fermentarea timp de aproximativ 15-20 de zile la temperatură controlată în rezervoare de oțel conic trunchiate, urmează o perioada de odihnă si apoi maturare timp de 4 luni in cuve conice de stejar francez de 50hl.
Note de degustare : Un Susumaniello rosu rubiniu cu reflexii violacee, complex și fin, avand o prospetime buna care se remarca prin tipicitatea soiului si a terroiru-lui din Salento.
Nas: Note intense si complexe cu note marcante de fructe rosii de padure si accente picante.
Gust: Arome catifelate si savuroase care se evidentiaza printr-o multitudine de note de fructe negre de padure supracoapte si mirodenii dulci, usor picante. Postgustul este persistent, fin si usor proaspat.
Asociere culinară: Însoțitor perfect pentru mâncărurile tradiționale, rustice, pe bază de carne roșie, dar și pentru un platou cu brânzeturi sau mezeluri fine.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Nici un comentariu pentru moment