- La reducere!

Maturare: Soiurile componente din Chateau Musar Rouge suferă fermentări îngelungate în cuve de ciment la temperaturi sub 30 ° C. La 6 luni de la recoltă, este transferat în butoaie franceze (stejar din pădurea Nevers) unde se maturează timp de 12 luni. Soiurile componente sunt reunite la 2 ani de la recoltare, iar amestecul rezultat este apoi introdus în rezervoarele de ciment înainte de a fi îmbuteliat 12 luni mai târziu. După 4 ani de maturizare a sticlelor în beciurile castelului Musar, vinurile finite sunt lansate după exact șapte ani de la recoltare.
Note de degustare: Îmbuteliat nefinalizat și nefiltrat, Chateau Musar Rouge este potrivit pentru vegani, are o textură bogată și există probabilitatea de a produce depuneri în sticlă, aceasta fiind caracteristică vinurilor fine și este valabilă mai ales în cazul vintage-urilor Musar Red de peste un deceniu. Vinul necesită decantare de cel puțin 1 oră înainte de consum.
Nas: Note fructate, precum afinele, murele, prunele supracoapte, tente de piele, stejar și note subtile de vanilie.
Gust: Gust bogat, complex, fructat, cu aromă de fructe negre de pădure, condimente dulci dar ușor piperate.
Asociere culinară: Se asociază cu carne roșie gătită la grătar, la cuptor sau la abur. Diverse brânzeturi, paste și păsări de curte.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Nici un comentariu pentru moment