Crama Jelna Dealu Negru Cabernet Sauvignon | Vin cu denumire de origine controlată | DOC Lechința-Jelna, România
Producție: 6460 sticle
Vinificatie: Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost selectati cu ajutorul unei mese vibrante si apoi desciorchinati cu blandete. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile.Fermentatia a decurs timp de 7 zile la temperatura de 26 grade celsius, odata ce fermentatia s-a incheiat , s-a efectuat o post-termomaceratie la 28 grade celsius timp de 3 zile. Vinul ravac a fost separat de vinul de presa, pentru acest Cabenet folosindu-se doar ravacul. Apoi a fost maturat in barriquri de 225L nou, din stejar Transilvanean timp de 6 luni.
Note de degustare: Culoare violacee intensaa cu nuante albastrui a vinului scoate in evidenta si aromele sale pline de visine si ciocolata amaruie.
Nas: Acest Cabernet se deschide cu note intense de violete, visine, coacaze, rom, ciocolata amaruie, vanilie frantuzeasca.
Gust: Dezvoltă un corp generos, plin, rotund, care cucereste fara ezitare papilele prin corpul suculent, concentratie mare in taninuri si arome de coacaze negre, visine si rom. Postgustul persistent, puternic si dominant.
Asociere culinară: Merge cu preparate pe bază de carne rosie, vant, mezeluri fine, paste si branzeturi.
Temperatură de servire: 15-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Cabernet Sauvignon
- Crama
- Jelna
- Regiune
- Transilvania Podgoria Lechinta
- Alcool
- 13.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
- Asocieri culinare
- Carne rosie
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment