Ca Dei Frati I Frati Lugana 0.75L 13%
114,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida

Culoare
An
Tara
Cantitate

Ca Dei Frati I Frati Lugana Turbiana | Vin cu denumire de origine controlată | DOC Lombardia | Italia 

Firma Ca' dei Frati este cunoscută încă din anul 1782 ca atestat printr-un document care se referă la „o casă cu pivniță situată în Lugana în zona Sermion cunoscută drept locul călugărilor”. În 1939 Felice Dal Cero, fost vinificator în Montecchia di Crosara, în zona Verona, s-a mutat în acea casă din Lugana di Sirmione, simțind imediat vocația de vinificație a zonei. 

După treizeci de ani de muncă în vie și în pivniță, în 1969, fiul său Pietro participă la nașterea Doc, începând să îmbutelieze prima sa etichetă de Lugana Casa dei Frati, numită ulterior Ca' dei Frati.

Este mândria cramei, vinul care a făcut-o cunoscută și continuă să fie imaginea companiei. Are o legătură directă cu soiul său, Turbiana, vița lor autohtonă. Conceput pentru a fi consumat în epocă, exprimă cea mai bună parte din sine la mulți ani de la îmbuteliere. 

Note de degustare: În tinerețe este un vin proaspăt, liniar și înzestrat cu mare finețe și eleganță, cu note delicate de flori. Timpul îi permite să evolueze, exprimând notele minerale cu mai multă hotărâre. Rafinarea și evoluția s-a făcut minim 6 luni în rezervoare de oțel, pe drojdia fină, urmată de 2 luni în sticlă. 

Nas: Note delicate de flori albe și balsamic, note de caise și migdale. Timpul îi permite să evolueze, exprimând notele minerale cu mai multă hotărâre.  Vinul își capătă complexitatea cu note de iod, condimente și fructe confiate. 

Gust: În gură este capabil să învăluie întregul palat datorită unei importante esențe savuroase de piersici și lămâi coapte, însoțite de aciditate vie și exuberantă.

Asociere culinară: Se pretează la carnea albă slabă în grăsimi precum puiul. curcanul și peștele, se asociază și cu salate proaspete, paste cu sos de brânză light sau un risotto cu pui și ciuperci, etc. 

Temperatură de servire: 8-10 grade Celsius. 

8058456384573

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Turbiana
Crama
Ca Dei Frati
Regiune
Lombardia
Alcool
13%
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Paste, salate proaspete, peste

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Ca Dei Frati I Frati Lugana 0.75L 13%

Adauga un comentariu