Casa de Vinuri Zaig Chardonnay 0.75L 13%
54,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Casa de vinuri Zaig Chardonnay| Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Lechința- Teaca, România

In tinutul sasilor din Teaca ia nastere Casa de vinuri Zaig, mai precis in anul 2013, cand au plantat 13 ha de vita de vie, pe langa via veche care a fost sadita acum 100 de ani. Aceasta vie veche este un adevarat monument care are nevoie de ingrijire manuala, extrem de meticuloasa, care prin tehnologii moderne ofera o serie de vinuri tinere, fiind o punte de legatura intre generatii. Este o crama de familie care si-a indeplinit visul de a impleti meseria cu arta si a face in asa fel incat sa pastreze vie amprenta locurilor si a oamenilor. Zaig s-a inspirat din dealurile pe care au existat inca din 1920 vii cu denumiri sasesti: Grat, Stirn, Rupash, sunt numele catorva dintre dealurile care ofera acum vinurilor mostenirea terroir-ului unic.

Note de degustare: Un Chardonnay tanar si bine echilibrat obtinut 100% din acest soi, cules manual din via proprie din Teaca. Procesul de fermentare se face in vase de inox controlate termic iar maturarea se face traditional in butoaie de stejar pentru a da vinului note remarcabile. Editie limitata de 4000 sticle.

Nas: Buchet proaspat cu arome de citrice, mere galbene dar si note de fructe tropicale.

Gust: Proaspăt, rotund si sec, cu corpolenta medie spre superioara datorita continutului de alcool si aciditatii. Are un gust fructat cu arome de piersici si pere galbene coapte sustinute de o prospetime buna si mineralitate, urmat de un postgust savuros.

Asociere culinară: Vinul este un aperitiv excelent, însă se potriveşte foarte bine şi cu preparate mediteraneene pe bază de peşte sau fructe de mare, precum şi mâncăruri din bucătăria asiatică. 

Temperatură de servire: 8-10 grade Celsius

2000000016160

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Chardonnay
Crama
Casa de Vinuri Zaig
Regiune
Lechinta-Teaca
Alcool
13%
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Casa de Vinuri Zaig Chardonnay 0.75L 13%

Adauga un comentariu