Cantina Terlan Quarz Sauvignon Blanc| Vin cu denumire de origine controlata |DOC Alto Adige, Italia
In lumea moderna, unde viteza este esentiala, timpul a devenit unul dintre cele mai mari luxuri ale vietii. In Terlano, timpul este un lux pe care insistam. Ne luam timp si acordam vinului timp; fiecarui vin ii este dat tot timpul necesar pentru a se maturiza la perfectiune- ani sau chiar decenii. Longevitatea vinurilor noastre se datoreaza unei combinatii a continutului ridicat de minerale din sol, a viilor vechi care cresc in armonie completa, a viilor gestionate cu grija si a selectiei riguroase a strugurilor sanatosi si complet maturi. Vinificarea in Terlano implica in mod traditional utilizarea butoaielor de lemn. Un accent special este, de asemenea, pus pe metoda "sur lie", vinurile fiind adesea lasate sa imbatranesca pe drojdie ani de zile inainte de a fi imbuteliate si lasate sa se maturizeze incet la perfectiune.
Numit dupa incluziunile de cuart din roca vulcanica din Terlan, este probabil cel mai faimos Sauvignon din Italia, care se gaseste la o altitudine de 300 pana la 500 m in regiunea Alto Adige. Strugurii sunt culesi si selectati manual alaturi de o fermentare controlata si invechire pe drojdie timp de 9 luni partial in butoaie mari de stejar si partial in rezervoare de otel inoxidabil, amestecat cu trei luni inainte de imbuteliere.Quarz ofera o combinatie de textura fina, profunzime si retrogust sarat care ii confera acestui vin nobil o reputatie internationala.
Note de degustare: Quarz are o culoare galben pai stralucitor si este ispititor de exotic in pahar, cu fructe multistratificate de mango, papaya, lime si grapefruit rosu si arome de plante ce amintesc de menta si ceai verde. Prezinta o structuta carnoasa, cremoasa, profunzime mare si un final splendid mineral-sarat.
Nas: Mirosul puternic si exotic cu arome de grapefruit, citrice, mere dulci si vanilie, alaturi de note usor piperate.
Gust: Gustul cremos si suculent ofera note de fructe tropicale, salvie salbatica si flori de soc. Are o nota usoara de piper alb in postgust si note minerale delicate care creaza o opulenta armonioasa si un final lung si impresionant.
Asociere culinară: Se asociaza perfect cu fructe de mare, pizza, paste cu sos rosu, carne alba si branzeturi.
Temperatură de servire: 8-10 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Sauvignon Blanc
- Crama
- Terlan
- Regiune
- Alto Adige Terlano
- Alcool
- 14 %
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment