Louis Cheze Viognier 0.75L 14%
89,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate
Louis Cherez Viogner | Condrieu, Valea Ronului, Franța

Domaine Chèze este o proprietate de familie construită în 1978 de Louis Chèze, situat pe malul drept al râului Rhône, la 60 km sud de Lyon. Domnul Chèze a început afacerea cu 1 ha de vie in Saint Joseph, dar astăzi, întregul domeniu ocupă peste 30 de hectare și include vii in zone foarte apreciate, precum Condrieu, Saint Joseph sau  Côte-Rôtie.

Hotărârea, curiozitatea și meticulozitatea lui Louis Chèze sunt aplicate în ceea ce privește monitorizarea podgoriilor și procesul de vinificare. Fiecare vintage este o nouă provocare, cu scopul clar de a produce întruchiparea terroir-ului si de a-l transpune in sticlele produse.
Podgoria este condusă în conformitate cu viticultura sustenabilă, unde principala preocupare este respectarea viței de vie. La domeniul Chèze, fiecare vin este tratat în funcție de specificul fiecărei parcele de unde provine.

Note de degustare: Vin alb de culoare galben, produs 100% din strugurii Viognier, care a fost vinificat si maturat in butoaie de a treia si a patra trecere. Este un vin proaspat si usor aromat.

Nas: În nas se simt arome de coaja de portocala, vanilie si accente florale.

Gust: Gust elegant si aromat cu arome de caiose, nectarine, pere, unt impletite cu note de vanilie si  miere care sunt acoprite de o aciditate usoara.

Asociere culinară: Este un vin foarte potrivit pentru a fi servit alături de carne alba, peste, fructe de mare.

Temperatură de servire: 8-11 grade Celsius

2000000015569

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Viognier
Crama
Louis Cheze
Regiune
Collines Rhodaniennes, Valea Ronului
Alcool
14%
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Louis Cheze Viognier 0.75L 14%

Adauga un comentariu