Mastro Janni Brunello di Montalcino 0.75L 14.%
369,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Încă de la 1975 Mastrojanni își scrie propria istorie, colectând diferite premii internaționale. Astăzi, mulțumită unui terroir excepțional, dar și oamenilor ce au crezut în proiect de-a lungul anilor, Mastrojanni a devenit unul dintre cei mai respectați producători din Montalcino. La 1975, avocatul Gabriele Mastrojanni cumpără domeniile San Pio și Loreto, decizând să planteze primele vițe de vie. Din 2008 a fost achiziționată o masă de triere a boabelor de struguri, unde între 6 și 8 oameni aleg doar cei mai buni ciorchini, eliminând orice strugure afectat și asigurând cea mai bună calitate a vinului.

Mastojanni Brunello Di Montalcino| Vin cu denumire de origine controlata si garantata | DOCG Toscana, Italia

Note de degustare: Un Sangiovese elegant, puternic si pur dar in acelasi timp foarte prietenos cu cei dornici sa descopere un vin din inima Toscanei. Vinificat cu atentie, maturat 36 de luni in butoaie de stejar francez de diferite dimensiuni iar apoi pastrat cel putin 6 luni in sticla, acest Sngiovese este extrem de precis in exprimare, aratand arome concentrate de coacaze negre si cirese amarui, completate de note de piele si condimente dulci. Este surprinzatoare mineralitatea sa energica ce promite vinului un potential bun de evolutie. Necesita decantare 2 ore si are un potential de invechire de 10-15 ani. 

Nas: Buchet complex de arome, la care se adauga cele vegetale, note dulci de vanilie, tabac si condimente dulci.

Gust: Etaleaza senzatii gustative de visine amarui si gem de prune, dar si o textura catifelata cu taninuri usoare bine slefuite, echilibrat de notele condimentate de scortisoara si trandafor si aciditatea specifica soiului. Postgustul lung si sustinut este plin de tonuri fructate.

Asociere culinara: Se recomanda asocierea cu vita, vanat, branzeturi.

Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius

8023952017010

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Sangiovese
Crama
Mastrojanni
Regiune
Toscana
Alcool
14%
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Carne rosie

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Mastro Janni Brunello di Montalcino 0.75L 14.%

Adauga un comentariu